Marketing szövegírás – transzformáld profittá a látogatóidat!

Marketing szövegírás csomagok

 Mit szeretnél?

1. Gyorsan – sok látogatót!” => Viral posztokat

Olyan cikkeket kapsz a témádban, amikre a célcsoportod felkapja a fejét. Jellemzőjük a hatásvadász cím, izgalmas bevezetés, és persze olyan meghökkentő információ, ami az olvasóban egyből viszketést okoz, hogy azonnal meg kell osztania másokkal is.

Jellemzően a Facebookról és Twitterről terel látogatókat az oldaladra, rövid diő alatt sokat!

2. Minél több bevételt” => Értékesítői szövegeket

A weboldaladon ugyanúgy kell eladni a szolgáltatásokat, termékeket, mint egy boltban. Meg kell győzni az olvasót, hogy hibát követ el, ha nem Te vagy az, akit választ.

Ez lehet termékleírás egy futópadról, vagy duguláselhárító szakembert bemutató és telefonálásra buzdító cikk, vagy akár egy kétszemélyes wellness hétvégét promótáló poszt.

A cikk (cikksorozat) lényege, amit kapsz tőlünk: ELADJA, amit el szeretnél adni.

3. “Minél jobb Google helyezéseket” => SEO szövegírást

Ha szeretnél több forgalmat a Google-ből, akkor erre is szükséged lesz. A Google imád olyan oldalakra forgalmat terelni, ahol a látogatók azt kapják meg, amit keresnek: hasznos, számukra nélkülözhetetlen információt. Ezek felépítésének megvan a profi szabályrendszere (téma kulcsszavai és kifejezései, minimális hossz, formázás, kiemelés, illusztrációk).

A célpiacod vásárolni/költeni szeretne => a Google-ben elkezd keresni => a Google hozzád küldi => Vásárol => Mindenki nyer (főleg Te)

SEO szöveg bármilyen témában írható, a lényege a PROFI információátadás!

marketing-szovegiras-tervezes4. “Egyre több látogatót mindenhonnan!” => Blog csomagot (*legnépszerűbb csomagunk)

Ez a szövegírás csomag igazából mindentvivő, nincsenek kompromisszumok, nincsen vagy-vagy opció.

A piaci szektorod témájában megírt, pontosan megtervezett cikkek egy része viral poszt, egy része értékesítő szöveg, egy része kimondottan SEO cikk. Így egymás mellett, párhuzamosan dolgoznak helyetted a célcsoportod megszólításáért, a folyamatosan növekvő látogatottság eléréséért, a minél nagyobb konverzió és profit eléréséért!

– Pro 1 Blogcsomag

Havonta 4 blogbejegyzést kapsz. Nem csak szöveget adunk, hanem jogtiszta képet is hozzá. Ha kéred, a csapatunk fel is tölti, és profin be is formázza.

A Pro 1 Blogcsomag ára havonta: 12.990 Ft + Áfa!

– Pro 2 Blogcsomag

Havonta 8 blogbejegyzést kapsz. Nem csak szöveget adunk, hanem jogtiszta képet is hozzá. Ha kéred, a csapatunk fel is tölti, és profin be is formázza.

A Pro 2 Blogcsomag ára havonta: 22.990 Ft + Áfa!

– Pro 3 Blogcsomag

Havonta 20 blogbejegyzést kapsz. Nem csak szöveget adunk, hanem jogtiszta képet is hozzá. Ha kéred, a csapatunk fel is tölti, és profin be is formázza.

A Pro 3 Blogcsomag ára havonta: 49.990 Ft + Áfa!

Nézd át még egyszer, vagy írd le pár mondatban, hogy mit szeretnél, a többit intézzük mi!

A Neved

Email címed (erre fogok válaszolni)

Amire szükséged van:

Pipáld be kérlek küldés előtt:

***

Marketing szövegírás tippek

Minden értékesítői célú szövegírás egy építőjátékhoz hasonlít, a különböző elemek megfelelő sorrendiségéből épül fel a komplett remekmű. A szövegek írására többféle szerkezeti megoldás létezik, mint ahogy az építőjáték kockáit is más-más sorrendben használhatod fel.

Viszont ha az a célod, hogy olyan írások kerüljenek ki a kezeid közül, melyek másokat is érdekelnek, ahhoz ismerned kell a helyes sorrendet!

Vannak olyan elemek, melyeket nem hagyhatsz ki a sales szövegedből

Vannak olyan elemek, melyeknek minden szövegben kötelező szerepelniük. Ezek főleg a szöveg törzsére, gerincére vonatkoznak: ha ezek az kulcsmomentumok megtalálhatóak írásodban, akkor az élvezhetővé válik az olvasóid számára is.

A legtöbb könyv úgy épül fel, hogy szerkezetével követi a az emberi felfogás hatékony vonalát, hiszen a cselekmény fő- és mellékvonalai folyamatosan bontakoznak ki a könyv elejétől a végéig. Tehát ezt kell tenned neked is, amikor írsz.

 1. Mindenképpen valamiféle meghökkentő kezdéssel kell indítanod, olyan bevezetést kell alkalmaznod, mely felkelti az olvasás iránti vágyat. Az érdeklődés felkeltésekor fontos, hogy csak róla beszélj, és olyan témát pendíts meg, ami biztos, hogy érdekelni fogja az olvasót. Itt még csak az a cél, hogy az olvasási vágyat ébreszd fel.
 2. A probléma kibontása legyen a következő lépésed. Akármiről is kell írnod, mindig akad olyan probléma, ami kapcsolódhat hozzá, amivel tud azonosulni az olvasód. (Ezt a lépést még egy hírlevél megírásánál sem szabad kihagynod.) A lényeg, hogy személyes érzelemmé tedd a problémát.
 3. A vágy felkeltése: Ha már meg van a probléma tudata az olvasó fejében/szívében, akkor ott kell lennie a vágynak is a probléma megoldására. Fokozd ezt az érzelemkeltést: meggyőző erővel beszélj nekik arról, hogy micsoda csodás dolog az, amikor a gondok megszűnnek, fellélegezhetnek, könnyebbé válik az életük.
 4. A megoldás kulcsa: Ennél a résznél beszélj arról az olvasónak, ami a probléma megoldását jelenti számára, amivel végre könnyebbé teheti életét.
 5. Érvek felsorakoztatása: Bár a megoldásnál tartasz, biztos lehetsz benne, hogy még maradt számos kétely az olvasóban, amelyeket el kell oszlatnod. A legjobb megoldás, ha az érveiddel támasztod alá a megoldás lehetőségét, akár listaszerűen, kis zöld pipákkal, a kis zöld pipákat ugyanis mindenki szereti… :)
 6. Előnyök listája: Ezt is meg kell tervezned, hiszen a szövegedet hatásosabbá, érdekesebbé, ritmusosabbá, könnyen fogyaszthatóvá teszi a listázás. A felsorolások azok a szövegrészek, melyeket biztosan el fognak olvasni, ezért ezekkel a felsorolásokkal nem szabad szűkmarkúan bánni.
 7. Bizalom kiépítése: Itt azt kell bebizonyítanod, hogy a Te megoldásod a működőképes! Azt kell elérned, hogy az olvasó több konkurens közül a Te alternatívádat fogadja el. Ha ezt sikerült eléred, akkor a terméked megvásárlása iránti vágy felkeltése már könnyebb feladat lesz.
 8. A kifogások megelőzése: Még egy egyszerű hírlevél elolvastatása után is elérkezik a pillanat, amikor arra szólítod fel az olvasót, hogy cselekedjen (kattintson, hívjon, stb.), ő pedig azonnal mindenféle kifogásokat fog önkéntelenül is keresni. Tehát a feladatod: a kiútkereső gondolatokat kell eloszlatnod (pl. “Megéri változtatni!”, “Jobbá teszi az életét!”).
 9. Lezárás szakasza: Az írásod végén fontos, hogy még egyszer röviden, tömören foglald össze, mit is szerettél volna elmondani neki. Itt hozz fel további plusz érveket, hogy ne feledkezzen el arról az olvasó, hogy számára miért is jó megoldás a te alternatívád. A lezárás részben van az utolsó esélyed arra, hogy még jobban meggyőzd az olvasódat, ha ugyanis itt sem sikerül, akkor máshol sem fog. Egyetlen olyan érzés van az emberben, aminek hatására mindent eldob, elhátrál egy témától, ez az érzés nem más, mint a félelem. A lezárás szakaszában le kell küzdened a félelemérzetét. Ez nem egyfajta garanciaajánlat, nem bónuszlehetőség, hanem valami olyasmit kell írnod, amivel a félelemérzetet közömbösíteni tudod: semmi mást nem kell tenned, mint olyan pozitív érzelmeket kelteni benne, melyek kioldják a félelmeit, és képes felülkerekedni a kezdetleges rossz érzései felett.

Ezeket a főbb elemeket, szakaszokat egyetlen írásból sem érdemes kihagyni, ráadásul a gyakorlati tapasztalat azt mutatja, hogy a hivatalos leveleknél is jól alkalmazhatóak.

Nézzük meg, milyen egyéb elemeket használhatsz még a szövegírásnál!

Opcionális elemek

Vannak olyan elemek, melyek egy bizonyos cél elérését hivatottak támogatni.

 1. Ajánlat adása: Az értékesítéshez, de a csali szövegezéshez is szükséged van egy olyan ajánlatra, ami ellenállhatatlan. A szövegezés lényege a kellő mennyiségű motiváció, mely alapján a célpiacod hajlandó is a cselekvésre.
 2. Cselekedetre ösztönzés. Ha már meghirdetted ajánlatodat, akkor el is várhatod, hogy arra reagáljanak. Ezt azzal éred el, ha felszólítod az olvasót a cselekvésre, arra, hogy ne halogassa azt, amit meg kell tennie annak érdekében, hogy a kedvező ajánlatodat elérhesse. A szövegeddel hangsúlyoznod kell, hogy azonnal cselekedjenek, és ha a motivációt elég erősen tovább adod, akkor az interakció meg is történik.
 3. Cselekvés. Pontosan meg kell fogalmaznod, hogy ki, mit tegyen és mikor. A kívánt cselekvés legegyszerűbb módját kell kínálnod, hiszen az egyszerűséget mindenki szereti. A pontos megfogalmazás azt jelenti, mintha egy kisiskolásnak magyaráznád el, hogy mit is kell tennie, milyen cselekvéssort vársz el tőle. Fontos, hogy leírd: az interakció (pl. kattintás, telefonhívás) után mi fog történni, mire számítsanak.
 4. Bónusz, amelynek nem lehet ellenállni. Ha már ott tartasz, hogy az olvasót érdekli az ajánlatod, meg van a kellő motiváltsága, bízik is benned, de még mindig nem reagált úgy, ahogy te szeretnéd, akkor ajánlhatsz neki bónuszt. Ha ez esetleg ez még mindig kevés lenne neki, akkor további ajándékokat adhatsz a rendelése mellé. Ez a sok meglepetés már meggyőzheti őt arról, hogy termékeddel jól jár.
 5. Összehasonlítás használata: Ez azért hatásos, mert így nem kell piackutatást végeznie az olvasódnak. Nem sokan használják ezt az eszközt, így ha Te jól használod, jó helyen, akkor akár a konkurenciádat is lekörözheted. Mely esetekben is lehet használni? Ha pl. a termékedet túl drágának találják. Vigyázz arra, hogy csak olyan kijelentéseket tegyél, ami miatt jogilag nem leszel később támadható! Ha biztosra akarsz menni, akkor a konkurensek nevének említése helyett használj általános kifejezéseket: az “általános mosószer” például pont egy hétköznapi kifejezés, nincs se márkája, se cége, akit kellemetlenül érinthet az írásod. A „napi egy csésze kávé ára” pedig a jó megoldás az ár-összehasonlításra.
 6. Illusztrációk használata: Amikor a reklámszövegedet írod, arra is figyelned kell, hogy lesznek olyanok, akik nem olvassák végig a teljes írásodat. Ezért ajánlott, hogy üzenetedet képek segítségével is illusztráld. Például autóápolási termék reklámozása esetén jó megoldás a terméked használata előtti és utáni képek galériája.
 7. Újdonság. Az újdonság mindig vonzza az emberek figyelmét. Írd le, hogy milyen új, innovatív megoldással léptél piacra. Ezt kétféleképpen közelítheted meg:
  • Ha valóban új termékkel jelensz meg a piacon, ami sehol máshol nincs még a világon.
  • Ha a terméked/szolgáltatásod használatával valamiféle pozitív változás fog bekövetkezni a vásárló életében. Azért kell leírnod, hogy pontosan mi is lesz a pozitív változás a vásárló életében, mert így a vevő nem érzi magát becsapva, ha kipróbálja a terméket (lesz mihez viszonyítania). Senki nem szeret új dolgokat kipróbálni, ha nincs rá elég nyomós érve.
 1. Tévhitek. A kifogások kezelésére jó eszköz a tévhitek felsorakoztatása és eloszlatása. Ez arra is jó, hogy a kínálatodról, szolgáltatásodról terjedő rossz pletykákat kezeld. Például óriási tévhit, hogy az emberek nem olvasnak. Ha jól írsz, az olvasók 5-30% – bármilyen hosszú legyen az érdekes írásod – végigmegy a szövegeden.
 2. Publikációk: A bizalom építésére használhatod azt is, ha a szövegedbe teszel olyan forrásmegjelöléssel tarkított idézeteket, amelyek újságcikkekből származnak; vagy online PR esetén egy televízióadás linkjét, ahol a veled készített interjút lehet megnézni. Természetesen ezt csak akkor tudod megtenni, ha volt ilyen a céged életében.
 3. Elismerések felsorakoztatása: A szakmai sikert nem szabad eltitkolni, pláne, ha ezeket a sikereket nyilván is tartják, megjelentek nyomtatásban, vagy híradásban. Ha van szakmai elismerésed, szakértői véleményed, netán valamelyik híres ember használja termékedet, akkor azt is add hírül, így a leendő vásárlóid látni fogják, hogy nem egy kókler vagy. Az elismertséget jelenti a szakmai és más csatornákon keresztül kapott írásos dicséret.
 4. Garanciavállalás: Ha olyan garanciális feltételeket tudsz kínálni, amivel más nem rendelkezik, akkor azt sem szabad titokban tartani. Ki kell emelni, hogy tartod annyira jónak a termékedet, szolgáltatásodat, hogy nem csak az általános garanciális feltételeket nyújtod melléjük, hanem sokkal tovább is kiállsz mellettük. Ez mindenképpen olyan pozitívum, amit érdemes világgá kell kürtölni!
 5. Vevővélemények megjelenítése. Ezek azok a vélemények, melyekből annyit kell beletenned a szövegbe, amennyi belefér. Minél több, annál nagyobb a meggyőző ereje, a bizalom építésének stabil alapja.